Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Bejgli töltelék variáció (1)

Bejgli töltelék variáció

Hozzávalók:

Diós töltelék:

  • 0,5 dl tej
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • egy kevés zsemlemorzsa
  • egy kevés sütőrum
  • egy egész nagy narancs héja
  • fél narancs kinyomott leve

Mákos töltelék:

  • 1 dl tej
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált mák
  • 1 citrom leve és héja
  • egy kevés sütőrum
  • egy pici meggylekvár
  • meggy (lehet előzőleg lefagyasztott, lehet befőtt is)

Elkészítése:

Diós töltelék:

0,5 dl tejet elkeverünk 1 zacskó vaníliás cukorral, 20 dkg porcukorral, s felmelegítjük. Ha már a cukor felolvadt beleszórjuk a 20 dkg darált diót. Ha túl lágy egy kevés zsemlemorzsával sűrítjük. Hagyjuk hűlni. Másnap egy kevés sütőrumot öntünk hozzá, és alaposan átkeverjük, ne száradjon ki. Belereszeljük egy egész nagy narancs héját, és a fél narancs kinyomott levét. Finom narancs illatot és egy kis finom ízt ad a diónak.

Mákos töltelék:

1 dl tejet elkeverünk 1 zacskó vaníliás cukorral, 20 dkg porcukorral, és felmelegítjük. Ha meleg hozzáöntünk 20 dkg darált mákot. Ha kapunk készen ledarált, cukrozott mákot, akkor kevesebb cukorral melegítjük a vizet. Belecsavarjuk 1 citrom levét, a héját belereszeljük. Jól összekeverjük. Másnap egy kevés sütőrumot ehhez is öntünk.

Amikor a tésztára rakjuk a mák tölteléket, alá egy pici meggylekvárt is kenhetünk, és alaposan megszórjuk meggyel. Lehet előzőleg lefagyasztott és felengedett, lehet befőtt is. Arra vigyázzunk, hogy ne legyen túl sok leve, mert akkor elázik a bejgli tésztája.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!