Cseresznye- és meggybefőtt
Hozzávalók:
- Cseresznye vagy meggy
Elkészítése:
Megtisztogatunk, igen óvatosan szedjük ki a magvát, de természetesen, mert nem hámozzuk, tehát forrázni sem kell, hanem a magvak kiszedése után a fent leírt módon az üvegeket megtöltjük és új légmentesen záró parafa-dugóval bedugaszoljuk, hólyaggal erősen lekötjük és feltesszük főni, mint a közönséges (dunst) befőtteket. ¼ óráig igen lassan főni hagyjuk, a tűzről levéve, ugyanabban a vízben hagyjuk kihűlni. Ezután az üvegek külsejét megtisztogatva, szurokkal légmentesen elzárjuk. Minden egyes üveget megrázunk kissé, hogy az önmagából eresztett nedvvel elvegyüljön és hideg száraz helyre rakjuk. Ha mártást akarunk belőle készíteni, bátran kiszedhetjük úgy, mint a frissen szedettet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: