Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sárgadinnyelekvár

Sárgadinnyelekvár

Hozzávalók:

  • sárgadinnye
  • 1 kg gyümölcshöz 1 kg cukor
  • vanília
  • citrom
  • szegfűszeg
  • fahéj

Elkészítése:

Finom faj sárgadinnyét meghámozunk, belét és magvát kiszedjük és vagy meggyaluljuk, vagy jó éles késsel igen vékony, hosszú szeletekre vágjuk. Hideg vízben tűzhöz tesszük és mindjárt mihelyt forrni kezd, levesszük a tűzhelyről, laskaszűrőbe öntjük, hogy a víz róla jól lefolyjon. 1 kilogramm gyümölcshöz ugyanannyi cukrot vízzel a tűzhöz teszünk, és ha sűrűre főtt, vaníliát és citromot, vagy szegfűszeget és fahéjat teszünk hozzá, a dinnyét beletesszük és a kellő sűrűségig főzzük. Ha kihűlt, üvegbe rakjuk és lekötve hűvös helyre tesszük.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!