Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Ringlotta

Ringlotta

Hozzávalók:

 

  • érett – de kemény – ringlotta (ringlószilva)
  • 1/2 kg porcukor
  • rum

Elkészítése:

Ehhez a legjobb, érett – de kemény – ringlottát veszünk. A szárát félig levágjuk, erős körülbelül 2 literes üvegbe rakjuk, a tetejére 1/2 kg porcukrot hintünk, az üveget megtöltjük rummal, hólyagpapírral lekötjük és a papíron néhány tűszúrást ejtünk. Ezután az üveget vízzel telt edényben kis széna között tűzhöz tesszük, és ha forrni kezd, még 1/4 óráig a tűzön hagyjuk, végül elvéve a tűztől, ugyanabban a vízben hagyjuk kihűlni.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!