Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Hecsedli-lekvár

Hecsedli-lekvár

Hozzávalók:

  • 3 kg frissen szedett, érett, de nem túl kemény csipkebogyó
  • 1,5 kg kristálycukor

Elkészítése:

3 kg frissen szedett, érett, de nem túl kemény csipkebogyót jól megmosunk,a szemeket egyesével kettévágunk, a magjaikat kikaparjuk. Utána lábosba szórjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi, majd puhára főzzük. Még melegen leszűrjük, először ritkább szövésű szitán átpasszírozzuk, majd utána ugyanezt megismételjük, csak sűrű szövésű szitán. Az így előkészített csipkebogyóvelőt felforraljuk, ennek a mennyiségnek kb. 2 kilónak kell lennie, amihez hozzáadunk 1,5 kg kristálycukrot. Együtt 20 percig főzzük, végül forrón, előmelegített üvegekbe töltjük. Szorosan lezárjuk, száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

Elkészítési idő:3 óra.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!