Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Karácsonyi rakott pulykaérmék

Karácsonyi rakott pulykaérmék

Hozzávalók:

  • kb. 60 dkg pulykaérem (pulykamedalion néven kapható)
  • őrölt fekete bors
  • 20 dkg pulykamáj
  • 20 dkg csiperke
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • fél kiskanál morzsolt kakukkfű
  • 15 dkg pulykasonka
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • a tepsi kikenéséhez:
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A húsérméket kiverjük, esetleges inas részeit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy akkora kiolajozott, tűzálló tálba fektetjük, amekkorába pontosan belefér. A pulykamájat a tisztított gombával, petrezselyemmel, hagymával, fokhagymával ledaráljuk. Egy tojással és a zsemlemorzsával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük. A masszát a húsra halmozzuk, a sonkaszeletekkel befedjük. A tejfölt a sajt kétharmadával és egy tojással összekeverjük, a rakottasra kenjük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon (180°C; légkeveréses sütőben 165°C) kb. 35 percig sütjük. Ekkor a többi sajtot rászórjuk, és még 10 percig sütjük. Pirított burgonyával adjuk asztalra.

Italajánlat: száraz fehérbor Etyeki Sauvignon Blanc’99.

Elkészítési idő: 1 óra 25 perc.                              Egy adag: 637 kcal / 2663 kJ.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!