Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenyével töltött pulykarolád aszaltgyümölcs-kompóttal

Gesztenyével töltött pulykarolád aszaltgyümölcs-kompóttal

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • só,
  • őrölt bors
  • 25 dkg főtt, áttört gesztenye (tisztán mérve)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 tojás
  • 0,5 dl tej
  • 6-8 dkg zsemlemorzsa

a bundázáshoz:

  • liszt 2 tojás
  • 15 dkg kukoricapehely (cornflakes)

a sütéshez:

  • olaj

a kompóthoz:

  • 20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 2 dl vörösbor

Elkészítése:

A pulykamellfilét 4 szép szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A krumplinyomón áttört gesztenyét villával összetörjük, sóval, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a tojásokkal, a tejjel és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy könnyen kenhető krémmé váljon. A hússzeleteket a gesztenyés töltelékkel egyenként megkenjük, fölgöngyöljük, hústűvel megtűzzük. Lisztbe, felvert tojásba, majd apróra tört kukoricapehelybe bundázzuk, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. A vörösbort vízzel a kétszeresére hígítjuk, és az aszalt gyümölcsökre öntjük. Legalább fél órán át (de akár egy egész éjszaka) áztatjuk, és felforrósítva a felszeletelt pecsenye köré öntjük. Még ünnepibbé tehetjük, ha burgonyából vágott csillagokat sütünk hozzá köretnek.

Italajánlat: száraz vörösbor (Villányi pinot noir ’99).

Elkészítési idő: 40 perc + áztatás.                       Egy adag: 754 kcal / 3152 kJ

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!