Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Angol karácsonyi gyümölcskenyér

Angol karácsonyi gyümölcskenyér          angol

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 6 tojássárgája
  • 6 tojásfehérje
  • 10 dkg mazsola
  • 4 dkg kandírozott narancshéj
  • 4 dkg kandírozott citromhéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 cl rum

Elkészítés

A mazsolát és a kandírozott gyümölcshéjakat egy nagy keverőtálba öntöm, és meglocsolom a rummal, majd lefedve félreteszem, hogy összeérjenek az ízek. Kb. 1 órán át érlelem a gyümölcsöket, majd összekeverem a liszttel, hogy a tésztában egyenletesebben eloszoljanak és ne süllyedjenek le a tészta aljára.

A vajat és a cukor 1/3-át habosra keverem, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat, és egyenként beledolgozom a 6 tojássárgáját.

A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verem. A habot óvatosan a vajas tojásmasszához keverem, majd beledolgozom a lisztes gyümölcskeveréket is. Lassú mozdulatokkal dolgozom, hogy a massza ne essen össze.

A tésztát sütőpapírral bélelt gyümölcskenyérformába kanalazom, a tetejét elegyengetem. 180oC-ra előmelegített sütőben kb. 50-60 percig sütöm. Ha elkészült, még 10 percig a formában hagyom hűlni, majd kiborítom egy nagy vágódeszkára, és óvatosan lehúzom róla a sütőpapírt, és hagyom teljesen kihűlni.

Porcukorral meghintve tálalom.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!