Grillázsszelet
Hozzávalók 10 szelethez:
- 1 csomag ostyalap
- 4 tojás
- 6 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
A grillázskrémhez:
- 30 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- ízlés szerint rum
Elkészítése:
Készítsünk a tojásból, a lisztből, a kakaóból és a cukorból klasszikus módon kakaós piskótát. Öntsük papírral fedett tepsibe, és akkora lapot kenjünk belőle, amekkora az ostyalapok mérete. 180°C-os sütőben süssük 10-15 percig, majd hagyjuk kihűlni. A grillázshoz a cukrot egy serpenyőben olvasszuk meg, keverjük hozzá a darált diót, hagyjuk még fél percig a lángon (kevergessük!), majd öntsük ki egy sütőpapírra, tegyünk rá egy másik sütőpapírt, és nyújtófával nyújtsuk ki olyan laposra, amennyire tudjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, aztán késes aprítógéppel, nyújtófával vagy mozsárral törjük teljesen apróra. A margarint a porcukorral és a rummal habosítsuk ki, és adjuk hozzá az apróra tört grillázst. A piskótára kenjük egy adag krémet, erre helyezzük az ostyalapot, majd így rétegezzük tovább, míg el nem fogynak a hozzávalók. Hűtőben dermesszük, majd szeleteljük.
Tipp:
A még meg nem keményedett grillázst éles késsel csíkokra vágva, majd meghajlítva díszeket készíthetjük a szeletek tetejére.
Elkészítési idő: 90 perc
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: