Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Rakott káposzta Ch

Rakott káposzta         Ch

Hozzávalók:

  • 100 dkg savanyú káposzta                    24,0   g Ch
  • 75 dkg darált sertés comb                     2,25   g Ch
  • 15 dkg füstölt kolbász                            0,45   g Ch
  • 1,25 dkg (1 nagy fej) hagyma                10,38 g Ch
  • 1,25 dkg kockázott bacon szalonna     1,00   g Ch
  • 4 dl tejföl                                                  8,68   g Ch
  • bors
  • piros paprika
  • (1-2 db tojás)

24,00 dkg kész                                      46,76 g Ch  1,95 g Ch/100 g

Elkészítése:

A hagymát felkockázzuk és a kisütött baconon megpároljuk. Ebben a darált húst előpirítjuk, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. A savanyú káposztát – ízlés szerint – kimossuk és kicsavarjuk. Összekeverjük a vastagra felkarikázott füstölt kolbásszal majd kétfelé osztjuk és az egyik felét egy sütőpapírral kibélelt tepsiben (32×33-as) szépen elosztjuk. Ízesítjük. A káposzta ágyra halmozzuk az előpirított darált húst. Ezt befedjük a maradék káposztával. A tetejét bőven meglocsoljuk tejföllel, (melyben egy-két tojást elkevertünk). A 190OC-ra előmelegített (légkeveréses) sütőben 45-50 percig sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!