Rakott káposzta Ch
Hozzávalók:
- 100 dkg savanyú káposzta 24,0 g Ch
- 75 dkg darált sertés comb 2,25 g Ch
- 15 dkg füstölt kolbász 0,45 g Ch
- 1,25 dkg (1 nagy fej) hagyma 10,38 g Ch
- 1,25 dkg kockázott bacon szalonna 1,00 g Ch
- 4 dl tejföl 8,68 g Ch
- só
- bors
- piros paprika
- (1-2 db tojás)
24,00 dkg kész 46,76 g Ch 1,95 g Ch/100 g
Elkészítése:
A hagymát felkockázzuk és a kisütött baconon megpároljuk. Ebben a darált húst előpirítjuk, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. A savanyú káposztát – ízlés szerint – kimossuk és kicsavarjuk. Összekeverjük a vastagra felkarikázott füstölt kolbásszal majd kétfelé osztjuk és az egyik felét egy sütőpapírral kibélelt tepsiben (32×33-as) szépen elosztjuk. Ízesítjük. A káposzta ágyra halmozzuk az előpirított darált húst. Ezt befedjük a maradék káposztával. A tetejét bőven meglocsoljuk tejföllel, (melyben egy-két tojást elkevertünk). A 190OC-ra előmelegített (légkeveréses) sütőben 45-50 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: