Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Lala desszert Ch

Lala desszert        Ch

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg babapiskóta                     93,6   g Ch
  • 10 dkg vörös áfonya                       11,0    g Ch
  • (rumaroma)
  • 14,5 dkg csokoládés tortakrém    32,5   g Ch  (Dr.Oetker)
  • 6,8 dkg vaníliakrém                       13,4   g Ch  (Dr.Oetker)
  • 5,5 dkg darált keksz                       42,8   g Ch
  • 4+3+1 dl tej                                      36,8   g Ch
  • (felvert tejszín)

13,52 dkg kész                                       230,1 g Ch   17 g Ch/100 g

Elkészítése:

A Dr.Oetker csokoládés tortakrémet elkészítjük a leírás szerint, a keverés közben 2,5 dkg darált kekszet is öntünk hozzá. Ezt a krémet egy tál (45×15 cm) aljában elosztjuk. Erre szórjuk a (rumos) vízben beáztatott vörös áfonyát. Egy dl tejben egyenként megforgatott babapiskótákat hosszabbik élével tűzünk bele, úgy, olyan sűrűn, hogy tulajdonképpen ez lesz a desszert alapja. A maradék tejjel (azt is hozzáönthetjük, ami a babapiskóta áztatásából megmaradt,) elkészítjük a Dr.Oetker vaníliás krémet, úgy hogy a keverés közben 3 dkg darált kekszet is öntünk hozzá. Ezt a krémet szépen rásimítjuk a desszert elkészült részére. A feliratot a maradékul hagyott áfonyából készítjük el. Minimum egy órát a hűtőben pihentessük – ha van elég akaraterőnk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!