Lala desszert Ch
Hozzávalók:
- 12,5 dkg babapiskóta 93,6 g Ch
- 10 dkg vörös áfonya 11,0 g Ch
- (rumaroma)
- 14,5 dkg csokoládés tortakrém 32,5 g Ch (Dr.Oetker)
- 6,8 dkg vaníliakrém 13,4 g Ch (Dr.Oetker)
- 5,5 dkg darált keksz 42,8 g Ch
- 4+3+1 dl tej 36,8 g Ch
- (felvert tejszín)
13,52 dkg kész 230,1 g Ch 17 g Ch/100 g
Elkészítése:
A Dr.Oetker csokoládés tortakrémet elkészítjük a leírás szerint, a keverés közben 2,5 dkg darált kekszet is öntünk hozzá. Ezt a krémet egy tál (45×15 cm) aljában elosztjuk. Erre szórjuk a (rumos) vízben beáztatott vörös áfonyát. Egy dl tejben egyenként megforgatott babapiskótákat hosszabbik élével tűzünk bele, úgy, olyan sűrűn, hogy tulajdonképpen ez lesz a desszert alapja. A maradék tejjel (azt is hozzáönthetjük, ami a babapiskóta áztatásából megmaradt,) elkészítjük a Dr.Oetker vaníliás krémet, úgy hogy a keverés közben 3 dkg darált kekszet is öntünk hozzá. Ezt a krémet szépen rásimítjuk a desszert elkészült részére. A feliratot a maradékul hagyott áfonyából készítjük el. Minimum egy órát a hűtőben pihentessük – ha van elég akaraterőnk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: