HOZZÁVALÓK:
almahabhoz
ELKÉSZÍTÉSE:
Levétől leszűrünk, és kis kockákra vágunk egy fél kg-s konzervananászt, meg egy fél kg-s őszibarack befőttet, lecsepegtetünk, kimagozunk egy fél kg-s befőtt cseresznyét vagy meggyet, és a többihez keverjük. Meghintjük ízlés szerint 5-10 dkg porcukorral, megöntözzük egy fél dl rummal, és 10 dkg mazsolával, 10 dkg hámozott mandulával vagy durvára vágott dióval gazdagítjuk. Lefedve néhány óráig állni hagyjuk hűvös helyen. Időnként megkeverjük. Végül a gyümölcs felét üvegtálba terítjük, krumplinyomóval rányomunk 25 dkg gesztenyemasszát, beborítjuk a maradék gyümölccsel és tetejét vagy almahabbal vonjuk be, vagy ráöntünk egy fél zacskó citromízű pudingporból készült pudingot, amely rádermed a tetejére. (Az almahabhoz megfőzünk, vagy megsütünk 3-4 almát, meghámozva áttörjük, kevés porcukorral édesítjük, és 2 tojás fehérjével addig verjük, míg könnyű, habos, fehér nem lesz. Ajánlatos néhány csepp citromlével is ízesíteni.)