Tartáros gyümölcssaláta
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg őszibarack
- 1 citrom leve
- ½ kg szőlő
- 1 csokor kapor
- 1 szál vasfű
- 1 szál torma
- néhány szem bors
- késhegynyi majoránna
- só
- borecet
- 1 kis tubusnyi majonéz
- 2 dl tejföl
- 1 kiskanálnyi mustár
- csipet cukor
ELKÉSZÍTÉSE:
Meghámozunk, kimagvalunk, kockára vágunk 50 dkg őszibarackot, és rácsavarjuk egy citrom levét, nehogy megbarnuljon. Beleszemezünk egy fél kg szőlőt is. Egy csokor kaprot, egy szál vasfüvet, egy szál megtisztított, hosszában félbevágott tormát leöntünk annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadunk néhány szem borsot, késhegynyi majoránnát, sót meg annyi borecetet, hogy kellemesen savanykás legyen az íze, és öt percig forraljuk, majd kihűtjük. Leszűrve a gyümölcsre öntjük, és másnapig hűtőszekrényben állni hagyjuk. Fogyasztás előtt a levét leöntjük róla, és elkeverjük a gyümölcsöt egy kis tubusnyi majonézből, két dl tejföllel, kiskanálnyi mustárral, csipet cukorral készült tartármártással. Jégbe hűtve kínáljuk. (Télen kompót szőlőből és barackból készülhet: a befőttek levét ízesítjük, felforraljuk és a felaprított gyümölcsre hidegen visszaöntve, a hűtőszekrényben érleljük, fogyasztás előtt tartározzuk.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: