Őszibarackkehely
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg magvaváló őszibarack
- 6 tojás
- 5 dl tej
- 15 dkg kristálycukor
- fél rúd vanília
- 4 dkg finomliszt
- 25 dkg babapiskóta
- rum
A díszítéshez:
- 1 db őszibarack
- ízlés szerint tejszínhab
ELKÉSZÍTÉSE:
A tejet a feldarabolt vaníliával felforraljuk. A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és beszórjuk a fél barackokat 5 dkg cukorral. A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, bele dolgozzuk a lisztet; ha szükséges, 1-2 evőkanál tejjel hígíthatjuk, majd állandóan kevergetve szűrjük hozzá a vaníliás tejet. Takarék lángon folytonos kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd a tűzről levéve amíg még jó meleg, gyorsan forgassuk hozzá a tojások keményre vert habját.
A babapiskótát tördeljük két-három darabba, csöpögtessünk rá kevés rumot és terítsük egy nagy üvegkehely aljára (eloszthatjuk kisebb talpas poharakba is). A piskótára rakjuk a lecsepegtetett fél barackokat, erre simítsuk a kihűlt vaníliakrémet, és hűtőbe téve legalább 4-5 órán át pihentessük. Ha elosztottuk kis poharakba, akkor elég hűteni 1 órán át.Édes tejszínhabbal és őszibarackszeletekkel díszítve tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: