Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Őszibarackkehely

Őszibarackkehely

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg magvaváló őszibarack
  • 6 tojás
  • 5 dl tej
  • 15 dkg kristálycukor
  • fél rúd vanília
  • 4 dkg finomliszt
  • 25 dkg babapiskóta
  • rum

A díszítéshez:

  • 1 db őszibarack
  • ízlés szerint tejszínhab

ELKÉSZÍTÉSE:

A tejet a feldarabolt vaníliával felforraljuk. A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és beszórjuk a fél barackokat 5 dkg cukorral. A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, bele dolgozzuk a lisztet; ha szükséges, 1-2 evőkanál tejjel hígíthatjuk, majd állandóan kevergetve szűrjük hozzá a vaníliás tejet. Takarék lángon folytonos kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd a tűzről levéve amíg még jó meleg, gyorsan forgassuk hozzá a tojások keményre vert habját.

A babapiskótát tördeljük két-három darabba, csöpögtessünk rá kevés rumot és terítsük egy nagy üvegkehely aljára (eloszthatjuk kisebb talpas poharakba is). A piskótára rakjuk a lecsepegtetett fél barackokat, erre simítsuk a kihűlt vaníliakrémet, és hűtőbe téve legalább 4-5 órán át pihentessük. Ha elosztottuk kis poharakba, akkor elég hűteni 1 órán át.Édes tejszínhabbal és őszibarackszeletekkel díszítve tálaljuk.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!