Őszi gyümölcssaláta
Hozzávalók 4 személyre:
- 12 nagy szilva
- 3 körte
- 1 citrom leve
- 3 evőkanál cukor
- 4 evőkanál körtepálinka
- 2 evőkanál vágott dió
Előkészítés:
A szilvát leforrázzuk, héját lehúzzuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A körtéket meghámozzuk, kettévágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk, és azonnal megcsepegtetjük citromlével.
Elkészítése:
A cukrot összekeverjük a pálinkával, és a körtékre öntjük, kb. 15 percig állni hagyjuk. Leszűrjük a körtékről a levet, és a szilvákra öntjük. Felforraljuk, és 4-5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni. A körtét és a szilvát tányérra rendezzük, megszórjuk a dióval, megcsepegtetjük a lével, és tálaljuk. Balogh Viola
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 1 óra múlva 1 adag: 221 kcal
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: