Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Őszi gyümölcssaláta

Őszi gyümölcssaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 nagy szilva
  • 3 körte
  • 1 citrom leve
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál körtepálinka
  • 2 evőkanál vágott dió

Előkészítés:

A szilvát leforrázzuk, héját lehúzzuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A körtéket meghámozzuk, kettévágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk, és azonnal megcsepegtetjük citromlével.

Elkészítése:

A cukrot összekeverjük a pálinkával, és a körtékre öntjük, kb. 15 percig állni hagyjuk. Leszűrjük a körtékről a levet, és a szilvákra öntjük. Felforraljuk, és 4-5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni. A körtét és a szilvát tányérra rendezzük, megszórjuk a dióval, megcsepegtetjük a lével, és tálaljuk. Balogh Viola

Munka: kb. 30 perc         Fogyasztható: kb. 1 óra múlva            1 adag: 221 kcal

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!