Mézes gyümölcssaláta
HOZZÁVALÓK:
- ½ kg darabolt ananász vagy 1 üveg őszibarack
- 2 narancs
- 1 kis citrancs (grapefruit)
- narancs sárga héja
- 2 banán
- 2 nagy evőkanál méz
- 1 citrom leve
- kevés ananászlé
- 5 dkg dió
ELKÉSZÍTÉSE:
Összekeverünk egy fél kg-s doboznyi leszűrt darabolt ananászt vagy egy üveg őszibarackot két narancs meg egy kis citrancs (grapefruit) kis kockára vágott belével, és belereszeljük az egyik narancs sárga héját. (Ha van, belevághatunk karikákra két megtisztított banánt is). Simára keverünk két nagy evőkanál mézet egy citrom levével, és ezzel ízesítjük a gyümölcssalátát. (Ha bővebb lével szeretjük, megöntözhetjük még kevés ananászlével is.) Végül közékeverünk öt dkg diót, és néhány órára jégbehűtjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: