Kaliforniai gyümölcssaláta
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg-nyi vegyes gyümölcs
a mártáshoz
- 20 dkg krémsajt
- tej
- 2-3 evőkanál porcukor
- egy citrom leve
- pirított, durvára vágott mandula vagy dió
ELKÉSZÍTÉSE:
Ezt a gyümölcssalátát egész évben készítik Kaliforniában, a mártás hozzá ugyanaz, de a gyümölcsöt kedvük szerint váltogatják. 1 kg-nyi vegyes gyümölcsöt megtisztítanak, ha kell, feldarabolják, és összekeverve, behűtik. A mártáshoz 20 dkg krémsajtot annyi tejjel kevernek simára, hogy könnyű, tejföl sűrűségű legyen, és 2-3 evőkanál porcukorral, egy citrom levével ízesítik, ezt is jégbe hűtik. Közvetlenül tálalás előtt öntik az üvegtányérokba vagy talpas poharakba töltött gyümölcsre, és megszórják pirított, durvára vágott mandulával vagy dióval.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: