Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gyümölcssaláta

Gyümölcssaláta

HOZZÁVALÓK:

  • 1 közepes nagyságú alma (12,5 dkg)
  • 1 kis mangó (25 dkg)
  • 1 nektarin (7.5 dkg)
  • 1 közepes nagyságú narancs (15 dkg)
  • 1 kivi (50 g)
  • 10 dkg eper
  • 3 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál narancslé vagy narancslikőr
  • 3 dkg cukor
  • 3 dkg hámozott, vagdalt mandula

ELKÉSZÍTÉSE:

Az almát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, magházat eltávolítjuk. A mangót meghámozzuk, félbevágjuk, húsát a magról lefejtjük. A nektarint megmossuk, leszárítjuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. A narancsot meghámozzuk és filézzük, a kivit lehámozzuk. Az így előkészített gyümölcsöket kis darabokra vágjuk. Az epret megmossuk, jól lecsöpögtetjük, szárat eltávolítjuk, az epret feldaraboljuk. A gyümölcsöket a citromlével, a narancslével vagy narancslikőrrel és cukorral elvegyítjük, és üvegtálba töltjük. A mandulát zsiradék nélkül serpenyőben megpirítjuk, és a gyümölcssalátára szórjuk. Lehűtve tálaljuk.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!