Gyümölcssaláta
HOZZÁVALÓK:
- 1 közepes nagyságú alma (12,5 dkg)
- 1 kis mangó (25 dkg)
- 1 nektarin (7.5 dkg)
- 1 közepes nagyságú narancs (15 dkg)
- 1 kivi (50 g)
- 10 dkg eper
- 3 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál narancslé vagy narancslikőr
- 3 dkg cukor
- 3 dkg hámozott, vagdalt mandula
ELKÉSZÍTÉSE:
Az almát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, magházat eltávolítjuk. A mangót meghámozzuk, félbevágjuk, húsát a magról lefejtjük. A nektarint megmossuk, leszárítjuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. A narancsot meghámozzuk és filézzük, a kivit lehámozzuk. Az így előkészített gyümölcsöket kis darabokra vágjuk. Az epret megmossuk, jól lecsöpögtetjük, szárat eltávolítjuk, az epret feldaraboljuk. A gyümölcsöket a citromlével, a narancslével vagy narancslikőrrel és cukorral elvegyítjük, és üvegtálba töltjük. A mandulát zsiradék nélkül serpenyőben megpirítjuk, és a gyümölcssalátára szórjuk. Lehűtve tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: