Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenyés desszert

Gesztenyés desszert

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz,
  • 18 dkg margarin,
  • 10 dkg cukor,
  • ½ dl rum,
  • 1 ek. kókuszreszelék,
  • 1 kk. kakaópor
  • kevés tej,
  • hideg kávé

a krém:

  • 38 dkg gesztenyemassza,
  • 12 dkg margarin,
  • 10 dkg cukor,
  • 2 cl rum,
  • 1 kk. kókuszreszelék

a máz.

  • Katica tortabevonó
  • néhány csepp rum vagy aroma
  • kevés főzőtejszín

Elkészítése:

Masszát készítek a darált kekszből, margarinból, cukorból, rumból, kókuszreszelékből, kakaóporból, tejből és a kávéból. A gesztenyemasszát áttöröm krumplinyomón, összedolgozom a margarinnal, cukorral, rummal és a kókuszreszelékkel.

Tésztát 2 felé osztom, (a krémet is) kinyújtom vizes konyharuhán, téglalapformára, megkenem a gesztenyekrémmel, feltekerem, jöhet a másik. Hűtőbe teszem, mikor megdermedt, jöhet a máz.

Katica tortabevonót használok, (de csalok, mert még ebbe is szoktam tenni néhány csepp rumot vagy aromát, és kevés főzőtejszínt) mert jobb az állaga.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!