Gesztenyés desszert
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz,
- 18 dkg margarin,
- 10 dkg cukor,
- ½ dl rum,
- 1 ek. kókuszreszelék,
- 1 kk. kakaópor
- kevés tej,
- hideg kávé
a krém:
- 38 dkg gesztenyemassza,
- 12 dkg margarin,
- 10 dkg cukor,
- 2 cl rum,
- 1 kk. kókuszreszelék
a máz.
- Katica tortabevonó
- néhány csepp rum vagy aroma
- kevés főzőtejszín
Elkészítése:
Masszát készítek a darált kekszből, margarinból, cukorból, rumból, kókuszreszelékből, kakaóporból, tejből és a kávéból. A gesztenyemasszát áttöröm krumplinyomón, összedolgozom a margarinnal, cukorral, rummal és a kókuszreszelékkel.
Tésztát 2 felé osztom, (a krémet is) kinyújtom vizes konyharuhán, téglalapformára, megkenem a gesztenyekrémmel, feltekerem, jöhet a másik. Hűtőbe teszem, mikor megdermedt, jöhet a máz.
Katica tortabevonót használok, (de csalok, mert még ebbe is szoktam tenni néhány csepp rumot vagy aromát, és kevés főzőtejszínt) mert jobb az állaga.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: