Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Fekete ribizlis körte

Fekete ribizlis körte

Hozzávalók:6 személyre

  • 6 db nem túl érett körte
  • 50 dkg feketeribizli-zselé
  • 50 dkg fekete ribizli vagy egy nagyobb üveg dzsem
  • fél pohár feketeribizli-likőr

Elkészítése:

Szemezzük le ribizlit, és alaposan mossuk meg. Szárukat megtartva hámozzuk meg a körtéket, majd állítsuk bele őket egy magas fazékba. Öntsük rá a zselét és a ribizli szemeket (vagy a kész dzsemet), és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Fedő alatt közepes lángon forrásig hevítsük, majd mérsékeljük a tüzet annyira, hogy éppen csak gyöngyözzön. Amikor a húst könnyedén beleszalad a körtébe, húzzuk félre, és hagyjuk a fazékban kihűlni. Tegyük ezután a gyümölcsöket kompótos tálakba vagy talpas kelyhekbe. A visszamaradt levet fedő nélkül forralva főzzük a felére. Mikor kihűlt, adjuk hozzá a likőrt, és öntsük a körtékre.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!