Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Zsemlemorzsás fagylalt

Zsemlemorzsás fagylalt

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2,5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 közepes tojás
  • 2 dl meleg tej
  • 4,5 dl tejszínhab
  • 0,5 dl konyak
  • csokireszelék és ostyarúd a szervírozáshoz

Elkészítése:

A zsemlemorzsát a vajon 5-8 percig állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk. Amikor elkészült, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a cukor felét, majd félretesszük.

A tojásokat a cukor másik felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyos tejet, és egy lábasba leszűrjük. Lassú tűzön főzni kezdjük addig kevergetve, amíg a tejsodó nem kezd sűrűsödni, illetve nem válik el rendesen az edény aljától.

Ekkor vegyük le tűzről és hűtsük le.

Amikor kihűlt, adjuk hozzá a tejszínhabot, a zsemlemorzsát és a konyakot.

Tegyük egy fél órára a fagyasztóba, majd szedjük üvegkehelybe, végül díszítsük reszelt csokival és ostyarúddal.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!