Vaníliás kávéparfé
Hozzávalók:
- 4 dl tejszín
- 1,5 dl nagyon erős kávé
- 5 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- fél rúd vanília
Elkészítése:
A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük a robotgép elektromos habverőjével. A tojásmasszához apránként hozzákeverjük a megfőzött kávét. A kis darabokra tört vaníliát is beletéve, nagyon kis lángon, vízfürdőben besűrítjük. Ezután a vaníliadarabokat eltávolítjuk belőle.
Hagyjuk kihűlni, közben a tejszínből kemény habot verünk. A krémet lazán beleforgatjuk a tejszínhabba, majd az előző receptnél ismertetett módon keményre fagyasztjuk. Feldíszíthetjük kevés tejszínhabbal, csokoládépasztillával, reszelt csokoládéval vagy kávés öntettel, rumos szósszal. Forró vízbe mártott késsel felszeletelve azonnal kínáljuk.
Előkészítési ideje: kb. 45 perc.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: