Tiramisufagylalt (olasz)

Tiramisufagylalt                                                     (olasz)

Majdnem úgy készül, mint az ismert olasz desszert, a különbség az, hogy a mascarponés krémet a hagyományos fagylaltalappal, a főzött krémmel kombináltuk.

Hozzávalók 10-12 szelethez:

Elkészítés:

A tojássárgákat habosítsuk ki a cukorral, öntsük fel a tejjel, majd takarékon, folyamatosan kevergetve melegítsük a krémet, amíg be nem sűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon! Keverjük hozzá a mascarponét, és hűtsük le. Egy csipet sóval verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét, és keverjük óvatosan a főzött krémhez. Öntsük a kávéhoz a likőrt. Béleljünk ki egy őzgerincformát folpakkal, mártsunk egy-egy babapiskótát a kávéba, és helyezzük a forma aljára. Szedjünk rá mascarponés krém felét, helyezzünk rá újabb sor kávéba áztatott babapiskótát, majd terítsük rá a krém másik felét, és fedjük be újabb sor piskótával. Tegyük a mélyhűtőbe dermedni, majd fogyasztás előtt 10 percig tartsuk szobahőmérsékleten, hogy szeletelni tudjuk.

Elkészítés: 45 perc + fagyasztás                                   1 szelet: 109 kcal

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »