Tiramisufagylalt (olasz)
Majdnem úgy készül, mint az ismert olasz desszert, a különbség az, hogy a mascarponés krémet a hagyományos fagylaltalappal, a főzött krémmel kombináltuk.
Hozzávalók 10-12 szelethez:
- 3 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 25 dkg mascarpone
- 2,5 dl tej
- 3 dl presszókávé
- 0,5 dl amaretto likőr (elhagyható)
- 20 dkg babapiskóta
- kakaó a tálaláshoz
- csipet só
Elkészítés:
A tojássárgákat habosítsuk ki a cukorral, öntsük fel a tejjel, majd takarékon, folyamatosan kevergetve melegítsük a krémet, amíg be nem sűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon! Keverjük hozzá a mascarponét, és hűtsük le. Egy csipet sóval verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét, és keverjük óvatosan a főzött krémhez. Öntsük a kávéhoz a likőrt. Béleljünk ki egy őzgerincformát folpakkal, mártsunk egy-egy babapiskótát a kávéba, és helyezzük a forma aljára. Szedjünk rá mascarponés krém felét, helyezzünk rá újabb sor kávéba áztatott babapiskótát, majd terítsük rá a krém másik felét, és fedjük be újabb sor piskótával. Tegyük a mélyhűtőbe dermedni, majd fogyasztás előtt 10 percig tartsuk szobahőmérsékleten, hogy szeletelni tudjuk.
Elkészítés: 45 perc + fagyasztás 1 szelet: 109 kcal
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: