Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Rétegezett parfé

Rétegezett parfé

Hozzávalók:

  • 6 dl tejszín
  • 25 dkg eper vagy málna
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor
  • 7 evőkanál porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor

Elkészítése:

A megelőző napon 2 dl tejszínbe belekeverjük a kakaóport és 2 evőkanál cukrot, majd folytonos keverés közben felforraljuk. Újabb 2 dl tejszínbe belekeverünk újabb 2 evőkanál cukrot, fölforraljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A harmadik adag tejszínbe végül a maradék porcukrot keverjük bele, és ugyancsak fölforraljuk. Ha mindhárom keverék kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük másnapig. Külön-külön habbá verjük mindhárom tejszínt. (Nehezebben verődik fel, mint a nyers tejszín, de keményebb lesz a hab.) Nagyobb őzgerincformát úgy bélelünk ki folpackkal, hogy pereme is legyen. A kakaós habot belekenjük a forma aljába, és a mélyhűtőben megdermesztjük. Erre rákenjük a vaníliás habot, és azt is megdermesztjük. A harmadik adaghoz a gyümölcsöt megmossuk, letisztítjuk és összetörjük, majd a cukros habbal óvatosan összeforgatva, rákenjük a már megdermedt vaníliás parféra. A tetejét folpackkal befedjük, és egészen keményre fagyasztjuk. Tálalás előtt a formából kiborítjuk, tetejéről lehúzzuk a fóliát, és forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. Tetszés szerint díszíthetjük reszelt csokoládéval, darált dióval, gyümölccsel.

Előkészítési ideje: kb. 120 perc (fagyasztási idők nélkül).

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!