Mákparfé
Hozzávalók:
- 4 dl tejszín
- 3 evőkanál nagyon finomra darált mák
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 0,5 dl rum
- 0,5 dl tej
- 5 dkg mazsola
- 2 evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj
- csipetnyi só
Elkészítése:
A tejet és a rumot összeöntjük, majd beletesszük a megmosott, lecsöpögtetett és szárától megfosztott mazsolát. Befedve hagyjuk ázni legalább fél napig, de az sem baj, ha tovább. A parfé készítése előtt leszűrjük. A visszamaradt rumos tejet, a mákot, a sárgabaracklekvárt, a sót és a cukrot, valamint 1 dl tejszínt alaposan összekeverünk (turmixgépben). A megmaradt tejszínből nagyon kemény habot verünk, és beleforgatjuk a mákos-lekváros keveréket. Ez után nagyon óvatosan – hogy a hab ne törjön – belekeverjük a megduzzadt mazsolaszemeket és az apróra vágott narancshéjat. Folpack fóliával kibélelt, tetszés szerinti formába simítjuk a parfé anyagát, és befedve, a hűtőszekrény mélyhűtőjében kifagyasztjuk. Tálalás előtt tetszés szerint feldíszítjük.
Előkészítési ideje: kb. 20 perc.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: