Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mákparfé

Mákparfé

Hozzávalók:

  • 4 dl tejszín
  • 3 evőkanál nagyon finomra darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 0,5 dl rum
  • 0,5 dl tej
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj
  • csipetnyi só

Elkészítése:

A tejet és a rumot összeöntjük, majd beletesszük a megmosott, lecsöpögtetett és szárától megfosztott mazsolát. Befedve hagyjuk ázni legalább fél napig, de az sem baj, ha tovább. A parfé készítése előtt leszűrjük. A visszamaradt rumos tejet, a mákot, a sárgabaracklekvárt, a sót és a cukrot, valamint 1 dl tejszínt alaposan összekeverünk (turmixgépben). A megmaradt tejszínből nagyon kemény habot verünk, és beleforgatjuk a mákos-lekváros keveréket. Ez után nagyon óvatosan – hogy a hab ne törjön – belekeverjük a megduzzadt mazsolaszemeket és az apróra vágott narancshéjat. Folpack fóliával kibélelt, tetszés szerinti formába simítjuk a parfé anyagát, és befedve, a hűtőszekrény mélyhűtőjében kifagyasztjuk. Tálalás előtt tetszés szerint feldíszítjük.

Előkészítési ideje: kb. 20 perc.

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!