Diplomataparfé
Hozzávalók:
- 4 dl tejszín
- 10 dkg piskóta (friss)
- 5 dkg étcsokoládé
- 0,5 dl rum
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál nagyon finomra vágott cukrozott gyümölcs
Elkészítése:
A csokoládét durva reszelőn (pl. az almareszelő durva fokán) lereszeljük. A mézet és a rumot összekeverjük. A piskótát egészen apró kockákra vágjuk. A tejszínből kemény habot verünk, amelybe óvatosan beleforgatjuk a mézes rumot, a piskótakockákat, a cukrozott gyümölcsöt és a csokoládéreszeléket. Egyszemélyes, fóliával bélelt formákba adagoljuk, és a mélyhűtőben kifagyasztjuk. Csokoládé- vagy gyümölcsmártással, Rolettivel (ostyával), tejszínhabbal feldíszítve tálaljuk, de tetszés szerint feldíszíthetjük friss vagy cukrozott gyümölccsel is.
Előkészítési ideje: kb. 25 perc.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: