Diós ananász sörbet
Hozzávalók:
- 1 db ananászkonzerv
- 1 ek. méz
- 2 db tojásfehérje
- 6 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 2 dl tejszín
- 2 dkg vaníliás cukor
- 2 db narancs
a tálaláshoz
- Tokaji Furmint, félédes, minőségi fehérbor
Elkészítése:
Az ananászkonzervet és a mézet botmixer segítségével krémesítjük, a tojásfehérjéből és a porcukorból kemény habot verünk. A tojáshabot és a darált diót hozzákeverjük a gyümölcspéphez, ezután mélyhűtőbe teszzük.
Időnként dermesztés közben keverjük meg a sörbetet, tegyük vissza a mélyhűtőbe, kb. 1 óra alatt kristályosodik meg.
A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot. A sörbetet kehelyben tálaljuk, tejszínnel és narancsszeletekkel díszítjük.
Tokaji Furmint, félédes, minőségi fehérbor illik hozzá
www.lidl.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: