Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Diós ananász sörbet

Diós ananász sörbet

Hozzávalók:

  • 1 db ananászkonzerv
  • 1 ek. méz
  • 2 db tojásfehérje
  • 6 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 2 db narancs

a tálaláshoz

  • Tokaji Furmint, félédes, minőségi fehérbor

Elkészítése:

Az ananászkonzervet és a mézet botmixer segítségével krémesítjük, a tojásfehérjéből és a porcukorból kemény habot verünk. A tojáshabot és a darált diót hozzákeverjük a gyümölcspéphez, ezután mélyhűtőbe teszzük.

Időnként dermesztés közben keverjük meg a sörbetet, tegyük vissza a mélyhűtőbe, kb. 1 óra alatt kristályosodik meg.

A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot. A sörbetet kehelyben tálaljuk, tejszínnel és narancsszeletekkel díszítjük.

Tokaji Furmint, félédes, minőségi fehérbor illik hozzá

www.lidl.hu

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!