Dióparfé
Hozzávalók:
- 4 dl tejszín
- 10 dkg tisztított, darabos dió
- 5 dkg darált dióbél
- 4-5 evőkanál méz
- 3 cl rum
- csipetnyi só
Elkészítése:
A mézet, a sót és a rumot összekeverjük. A darabos diót forrásban lévő vízbe tesszük, és az újraforralástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük. Mikrohullámú sütőben vagy teflonserpenyőben világosra pirítjuk, ezután hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt, durvára törjük. A tejszínből kemény habot verünk, amelybe óvatosan beleforgatjuk a mézes rumot, a darált és a durva diót. Fóliával bélelt őzgerinc- vagy egyéb formába simítva, a mélyhűtőben kifagyasztjuk.
Előkészítési ideje: kb. 30 perc.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: