Hozzávalók:
Elkészítése:
A parfé-készítés legegyszerűbb módja, ha tejszínt felverünk habbá, azt porcukorral ízesítjük, és ehhez friss gyümölcsöt passzírozunk át. 30 dkg gyümölcsvelőhöz 1 liter tejszínhabot teszünk. Ezt poharakba szedjük, és mélyhűtőben dermesztjük, 3-4 óra múlva már kész parfét tudunk kivenni. Forró vizet engedünk a formára, majd kiborítjuk tányérra, kevés tejszínhabbal, ostyával és friss gyümölccsel díszítjük, és egy kevés csokoládét is ráforgácsolhatunk késsel.
Szószokkal ízesíthetjük a parfét, vagy öntettel. Tej és tojás az alap, ezt kakaóval, mogyoróval vagy gyümölccsel ízesíthetjük.
Még egyszerűbb a parfé készítése, ha kész fagylaltot vásárolunk, és ezt fele arányban felvert tejszínhabbal lazítjuk. Például vegyünk 20 dkg fagylaltot és 20 dkg tejszínhabot. Előbb csak egy kevés habot keverünk a fagyihoz, aztán lassan hozzátesszük a többit is. Ezt rétegesen beletöltjük egy előre lehűtött tortakarikába vagy poharakba, és ezt annyiszor ismételjük, ahány féle ízben szeretnénk elkészíteni. Ha tortakarikába tesszük, akkor tortaként szeletelhetjük és tálalhatjuk is.