A parfé készítése
Hozzávalók:
- 1 l tejszín
- porcukor
- 30 dkg friss gyümölcsvelő
- ostya
- friss gyümölcs
- egy kevés csokoládé
Elkészítése:
A parfé-készítés legegyszerűbb módja, ha tejszínt felverünk habbá, azt porcukorral ízesítjük, és ehhez friss gyümölcsöt passzírozunk át. 30 dkg gyümölcsvelőhöz 1 liter tejszínhabot teszünk. Ezt poharakba szedjük, és mélyhűtőben dermesztjük, 3-4 óra múlva már kész parfét tudunk kivenni. Forró vizet engedünk a formára, majd kiborítjuk tányérra, kevés tejszínhabbal, ostyával és friss gyümölccsel díszítjük, és egy kevés csokoládét is ráforgácsolhatunk késsel.
Szószokkal ízesíthetjük a parfét, vagy öntettel. Tej és tojás az alap, ezt kakaóval, mogyoróval vagy gyümölccsel ízesíthetjük.
Még egyszerűbb a parfé készítése, ha kész fagylaltot vásárolunk, és ezt fele arányban felvert tejszínhabbal lazítjuk. Például vegyünk 20 dkg fagylaltot és 20 dkg tejszínhabot. Előbb csak egy kevés habot keverünk a fagyihoz, aztán lassan hozzátesszük a többit is. Ezt rétegesen beletöltjük egy előre lehűtött tortakarikába vagy poharakba, és ezt annyiszor ismételjük, ahány féle ízben szeretnénk elkészíteni. Ha tortakarikába tesszük, akkor tortaként szeletelhetjük és tálalhatjuk is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: