Sárgabarackos túróparfé
Hozzávalók (8 személyre):
- 2 dl tejszín
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg sárgabarack
- 2 dl kefir
- 3-4 evőkanál sárgabaracklekvár
- ízlés szerint kevés porcukor (vagy mesterséges édesítő)
- csipetnyi só.
Elkészítése:
A tehéntúrót villával simára törjük, majd hozzákeverjük a kefirt, a lekvárt és a sót, csak ezután édesítjük meg kissé. Pikánsnak szabad lennie, nehogy túl édes legyen! A megmosott sárgabarackot kimagozzuk, és nagyon apróra összevágjuk. A tejszínből kemény habot verünk. Mély tálban óvatosan összekeverjük az összes hozzávalót. Egy őzgerincformát úgy bélelünk ki folpack fóliával, hogy hosszan lelógó pereme is legyen, majd a parfémasszát belesimítjuk. Tenyerünkkel megütögetjük a forma alját, hogy a parfé jól összetömörüljön. A tetejére ráhajtjuk a fóliát, és a mélyhűtőben keményre megfagyasztjuk. Tálalás előtt közvetlenül tiszta deszkára borítjuk, forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és kevés gyümölccsel vagy tejszínhabbal kínáljuk.
Elkészítési ideje: kb. 25 perc (hűtés nélkül).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: