Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Töltött fánkok 1914

Töltött fánkok

Hozzávalók:

  • ¼ liter tej
  • 8 dkg vaj
  • 14 dkg liszt
  • 2 egész tojás és 3 tojássárgája
  • kevés só
  • 2 evőkanál cukor
  • kevés citromhéja
  • zsír
  • liszt
  • vaníliakrém *
  • 3 tojás
  • 12 dkg törött cukor

Elkészítése:

¼ liter tej, 8 dkg vaj egy lábosban a tűzhelyen fel lesz forralva és azután folytonos keverés mellett 14 dkg liszt lesz óvatosan hozzákeverve, és addig keverjük, míg egész sima lett és a tészta a lábostól elválik. Ha kihűlt 2 egész tojást, 3 sárgáját, kevés sót, 2 kanál cukrot és egy kevés finomra vágott citromhéjat keverünk még hozzá, Egy tepsit kikenünk zsírral, behintjük liszttel és az elkészített tömegből dió nagyságú darabokat teszünk a pléhre és jó tűznél világos barnára megsütjük. A fánkokat, ha kihűltek, alul egy darabon késsel bemetsszük, de úgy, hogy az alja egész maradjon és a belét kiszedve vaníliakrémmel* megtöltjük. 2 dkg törött cukrot víz nélkül a tűzön világos barnára pirítunk és ebből a fánkokra teszünk felül egy kávés kanálnyit, szépen elsimítjuk, papírtokokba téve, hideg helyre tesszük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

*Vaníliakrém

Hozzávalók:

  • 6 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg liszt
  • 1 darabka vanília
  • 3 dl forralatlan tej

Elkészítése:

6 tojássárgáját, 10 dkg cukor, 3 dkg liszt és 1 darabka vaníliát összekeverünk; 3 dl forralatlan tejjel, a tűzhelyen folytonos kavarás mellett sűrű krémnek megfőzzük, és kihűlni félre tesszük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!