Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sütőtökös-mazsolás fánk

Sütőtökös-mazsolás fánk

Hozzávalók:

  • 20 dkg meghámozott, kimagozott sütőtök húsa
  • 25 + 5 dkg liszt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál mazsola
  • 1 evőkanál akácméz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál tej
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 4 késhegynyi só

Elkészítése:

A sütőtök húsát kockákra vágjuk, és kevés vízben, lefedve puhára főzzük, leszűrjük, pürésítjük, visszatesszük a lábosba, és fakanállal kevergetve kis lángon besűrítjük, majd félretesszük. Amikor lehűlt, belekeverjük a tojást és a mézet. Nagy tálban összevegyítjük a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Kézzel beledolgozzuk a puha vajat, három evőkanál tejet, a beáztatott, lecsöpögtetett mazsolát és a szerecsendiót, végül a sütőtökpürét. Tésztává gyúrjuk, lisztezett deszkán 1 centi vastagra nyújtjuk, majd pohárral egyforma fánkokat szaggatunk belőle. A fánkok tetejét megkenjük tejjel, majd kivajazott sütőtálra téve előmelegített forró sütőben 20 percig sütjük.

Melegen a legfinomabb, vajat és lekvárt kínálunk mellé.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!