Sütőtökös-mazsolás fánk
Hozzávalók:
- 20 dkg meghámozott, kimagozott sütőtök húsa
- 25 + 5 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás
- 2 evőkanál mazsola
- 1 evőkanál akácméz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 5 evőkanál tej
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 4 késhegynyi só
Elkészítése:
A sütőtök húsát kockákra vágjuk, és kevés vízben, lefedve puhára főzzük, leszűrjük, pürésítjük, visszatesszük a lábosba, és fakanállal kevergetve kis lángon besűrítjük, majd félretesszük. Amikor lehűlt, belekeverjük a tojást és a mézet. Nagy tálban összevegyítjük a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Kézzel beledolgozzuk a puha vajat, három evőkanál tejet, a beáztatott, lecsöpögtetett mazsolát és a szerecsendiót, végül a sütőtökpürét. Tésztává gyúrjuk, lisztezett deszkán 1 centi vastagra nyújtjuk, majd pohárral egyforma fánkokat szaggatunk belőle. A fánkok tetejét megkenjük tejjel, majd kivajazott sütőtálra téve előmelegített forró sütőben 20 percig sütjük.
Melegen a legfinomabb, vajat és lekvárt kínálunk mellé.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: