Hozzávalók:
Elkészítése:
Lábosba öntünk másfél dl vizet, megsózzuk és felforraljuk. Beletesszük a vajat, majd ha felolvadt, beleszórjuk a lisztet. Kevergetve sűrűre főzzük. Ha már egy tömbben összeállt és elválik az edény falától, a tűzről lehúzzuk, és kissé kihűtjük. Beleszórjuk a fűszereket, majd egyenként (nagyon fontos, hogy valóban egyenként) belekeverjük a nyers tojásokat. Egy-egy tojás beleengedése után addig keverjük, amíg a massza teljesen homogén lesz. Végül beleszórjuk a sütőport és a közben finomra darált füstölt húst is. Bő olajat forrósítunk, amelybe teáskanállal beleszaggatjuk a masszát. (Két kiskanál segítségével könnyen megtehetjük.) A kis fánkok nagyra nőnek. Mindkét oldalukat szép pirosra megsütjük, majd itatóspapírra vagy papírtörülközőre rakjuk a fánkokat, hogy a papír elszívhassa a felesleges olajat. Melegen is hidegen is jó.