Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sonkás fánk

Sonkás fánk

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 7 dkg vaj vagy margarin
  • 1,5 dl víz
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg bármilyen kicsontozott füstölt hús
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál törött bors
  • 1 mokkáskanál pástétom-fűszer
  • ízlés szerint só
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Lábosba öntünk másfél dl vizet, megsózzuk és felforraljuk. Beletesszük a vajat, majd ha felolvadt, beleszórjuk a lisztet. Kevergetve sűrűre főzzük. Ha már egy tömbben összeállt és elválik az edény falától, a tűzről lehúzzuk, és kissé kihűtjük. Beleszórjuk a fűszereket, majd egyenként (nagyon fontos, hogy valóban egyenként) belekeverjük a nyers tojásokat. Egy-egy tojás beleengedése után addig keverjük, amíg a massza teljesen homogén lesz. Végül beleszórjuk a sütőport és a közben finomra darált füstölt húst is. Bő olajat forrósítunk, amelybe teáskanállal beleszaggatjuk a masszát. (Két kiskanál segítségével könnyen megtehetjük.) A kis fánkok nagyra nőnek. Mindkét oldalukat szép pirosra megsütjük, majd itatóspapírra vagy papírtörülközőre rakjuk a fánkokat, hogy a papír elszívhassa a felesleges olajat. Melegen is hidegen is jó.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!