Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sárgabaracklekvár Ch

Sárgabarackíz – hozzáadott cukor nélkül

Hozzávalók:

  • barack
  • 55 ml Polisweet minden kilogramm barackra
  • üvegenként csipetnyi (szalicil) tartósítószer

Elkészítése:

A barackot szűrőkanálba téve lobogva fövő vízbe mártjuk, és miután a héját lehúztuk, kimagvaljuk. A gyümölcsöt lemérjük, és minden kilógrammra 55 ml Polisweet-et számítunk. A hámozott, kimagozott barackot húsdarálón átdaráljuk, és 15-20 percig főzzük. Ekkor beletesszük az édesítőszert, és még egyszer felforraljuk. A masszát forrón üvegekbe töltjük, minden üveg tetejére csipetnyi tartósítószert teszünk, lekötjük, és száraz gőzben kigőzöljük. Pelle Józsefné: Összegyűjtött receptjei

Sárgabaracklekvár – szénhidrátszegény

Hozzávalók:

  • 1,3 barack
  • 10 dkg diabetikus befőző cukor
  • üvegenként csipetnyi (Na-benzoát) tartósítószer
  • Polisweet folyékony édesítőszer

Elkészítése:

A barackot szűrőkanálba téve lobogva fövő vízbe mártjuk, és miután a héját lehúztuk, kimagvaljuk, feldaraboljuk (6-8 darabra), majd botmixerrel összezúzzuk. Hozzákeverjük a dia befőző cukrot és 5 órán keresztül főzzük. Kb. 20 percenként ránézünk és megkavargatjuk. A végén után ízesítjük édesítőszerrel, és még egyszer felforraljuk. A masszát forrón üvegekbe töltjük, minden üveg tetejére csipetnyi tartósítószert teszünk, lekötjük, és dunsztban hagyjuk kihűlni. BI

1010 g készben 230,6 g Ch                         1 adagban (100 g) 22,8 g Ch van

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!