Sárgabarackíz – hozzáadott cukor nélkül
Hozzávalók:
- barack
- 55 ml Polisweet minden kilogramm barackra
- üvegenként csipetnyi (szalicil) tartósítószer
Elkészítése:
A barackot szűrőkanálba téve lobogva fövő vízbe mártjuk, és miután a héját lehúztuk, kimagvaljuk. A gyümölcsöt lemérjük, és minden kilógrammra 55 ml Polisweet-et számítunk. A hámozott, kimagozott barackot húsdarálón átdaráljuk, és 15-20 percig főzzük. Ekkor beletesszük az édesítőszert, és még egyszer felforraljuk. A masszát forrón üvegekbe töltjük, minden üveg tetejére csipetnyi tartósítószert teszünk, lekötjük, és száraz gőzben kigőzöljük. Pelle Józsefné: Összegyűjtött receptjei
Sárgabaracklekvár – szénhidrátszegény
Hozzávalók:
- 1,3 barack
- 10 dkg diabetikus befőző cukor
- üvegenként csipetnyi (Na-benzoát) tartósítószer
- Polisweet folyékony édesítőszer
Elkészítése:
A barackot szűrőkanálba téve lobogva fövő vízbe mártjuk, és miután a héját lehúztuk, kimagvaljuk, feldaraboljuk (6-8 darabra), majd botmixerrel összezúzzuk. Hozzákeverjük a dia befőző cukrot és 5 órán keresztül főzzük. Kb. 20 percenként ránézünk és megkavargatjuk. A végén után ízesítjük édesítőszerrel, és még egyszer felforraljuk. A masszát forrón üvegekbe töltjük, minden üveg tetejére csipetnyi tartósítószert teszünk, lekötjük, és dunsztban hagyjuk kihűlni. BI
1010 g készben 230,6 g Ch 1 adagban (100 g) 22,8 g Ch van
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: