Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sajtos fánk

Sajtos fánk

Hozzávalók:

  • 20 dkg Pannónia sajt
  • 3 dl világos sör
  • 4 db tojás
  • 1 dkg sütőpor
  • 5 g pirospaprika
  • 12 dkg liszt
  • 3 dl olaj

Elkészítése:

15 dkg reszelt Pannónia sajtot 1 dl világos sörben felmelegítünk, simára keverjük és lehűtjük. Egy nagyobb keverőtálba teszünk 2 dl világos sört, a tojások sárgáját, kevés sót, a sütőport és a pirospaprikát. Annyi liszttel keverjük össze, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. A masszába belekeverjük az olvasztott sajtot, majd a felvert tojás-fehérjét. Olajba mártott kanállal adagolva forró olajban kisütjük. Reszelt sajttal tálaljuk.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!