Sajtos fánk
Hozzávalók:
- 20 dkg Pannónia sajt
- 3 dl világos sör
- 4 db tojás
- 1 dkg sütőpor
- 5 g pirospaprika
- 12 dkg liszt
- 3 dl olaj
- só
Elkészítése:
15 dkg reszelt Pannónia sajtot 1 dl világos sörben felmelegítünk, simára keverjük és lehűtjük. Egy nagyobb keverőtálba teszünk 2 dl világos sört, a tojások sárgáját, kevés sót, a sütőport és a pirospaprikát. Annyi liszttel keverjük össze, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. A masszába belekeverjük az olvasztott sajtot, majd a felvert tojás-fehérjét. Olajba mártott kanállal adagolva forró olajban kisütjük. Reszelt sajttal tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: