Puncs fánkocskák
Hozzávalók:
piskótatészta:
- 8 tojássárgája
- 14 dkg cukor
- 8 tojás habja
- 14 dkg liszt
- kevés citrom íz
- sűrű cukorszirup
- 2 szelet puhított csokoládé
- 14 dkg darált mandula
- rum
- narancsjég (zselé)
Elkészítése:
Piskótatésztát készítünk 8 tojássárgája, 14 dkg cukor, a 8 tojás habja és 14 dkg lisztből, kis citrom ízzel. Ujjnyi vastagra sütjük, fánk szúróval kiszurkáljuk, a megmaradt tésztát finomra vágjuk, sűrű cukorsziruppal leöntjük, 2 szelet puhított csokoládét, 14 dkg darált mandulát és szájíz szerint rumot teszünk bele. Két-két fánkot összeillesztünk a töltelékkel, melyet jó ujjnyi vastagon teszünk közé, oldalt elsimítva, felül narancs jéggel vonjuk be. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: