Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Puncs fánkocskák 1914

Puncs fánkocskák

Hozzávalók:

piskótatészta:

  • 8 tojássárgája
  • 14 dkg cukor
  • 8 tojás habja
  • 14 dkg liszt
  • kevés citrom íz
  • sűrű cukorszirup
  • 2 szelet puhított csokoládé
  • 14 dkg darált mandula
  • rum
  • narancsjég (zselé)

Elkészítése:

Piskótatésztát készítünk 8 tojássárgája, 14 dkg cukor, a 8 tojás habja és 14 dkg lisztből, kis citrom ízzel. Ujjnyi vastagra sütjük, fánk szúróval kiszurkáljuk, a megmaradt tésztát finomra vágjuk, sűrű cukorsziruppal leöntjük, 2 szelet puhított csokoládét, 14 dkg darált mandulát és szájíz szerint rumot teszünk bele. Két-két fánkot összeillesztünk a töltelékkel, melyet jó ujjnyi vastagon teszünk közé, oldalt elsimítva, felül narancs jéggel vonjuk be. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!