Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pillefánk

Pillefánk

Hozzávalók:  1 bögre = 2,5 dl

  • 2 púpos bögre liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 doboz natúr joghurt (vagy tejföl) (1 doboz = 140 g)
  • 2-3 evőkanál cukor

a sütéshez:

  • bő olaj

mellé:

  • (fahéjas) porcukor
  • lekvár

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük, ekkor egy galuska sűrűségű tésztát fogunk kapni. Két evőkanál segítségével forró olajban megsütjük. A tészta a sütés közben az olajban magától fog megfordulni. Ez azért praktikus, mert ekkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisütése után célszerű ellenőrizni a belsejét. Tépjük, vagy vágjuk ketté.

Fahéjas porcukorral, savanykás, vagy baracklekvárral tálalható, de a csokoládé, vagy vanília öntet sem megvetetendő.  rupanerkonyha.cafeblog.hu nyomán

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!