Pillefánk
Hozzávalók: 1 bögre = 2,5 dl
- 2 púpos bögre liszt
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt (vagy tejföl) (1 doboz = 140 g)
- 2-3 evőkanál cukor
a sütéshez:
- bő olaj
mellé:
- (fahéjas) porcukor
- lekvár
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, ekkor egy galuska sűrűségű tésztát fogunk kapni. Két evőkanál segítségével forró olajban megsütjük. A tészta a sütés közben az olajban magától fog megfordulni. Ez azért praktikus, mert ekkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisütése után célszerű ellenőrizni a belsejét. Tépjük, vagy vágjuk ketté.
Fahéjas porcukorral, savanykás, vagy baracklekvárral tálalható, de a csokoládé, vagy vanília öntet sem megvetetendő. rupanerkonyha.cafeblog.hu nyomán
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: