Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Perec alakú fánk

Perec alakú fánk

Hozzávalók kb. 40 darabhoz:

  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 3 tojás
  • 8 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • csipetnyi só

a sütéshez

  • bőven olaj

a tálaláshoz

  • porcukor
  • lekvár
  • almapüré.

Előkészítés:

Az élesztőt 1 kanál cukorral, 1 dl langyos tejjel és kevés liszttel elkeverjük, majd langyos helyen felfuttatjuk.

Elkészítése:

A maradék lisztet, a cukrot, csipetnyi sót, a tojást, a vajat, reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot nagyobb tálba tesszük. Ha felfutott az élesztő, azt is a tálba öntjük, és a maradék langyos tej hozzáadásával keményebb tésztát készítünk. A tésztát alaposan kidagasztjuk. Ha kellően szuszogós a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, 30 cm-es kisujjnyi vastag pálcákat sodrunk, perecnek meghajtogatjuk. Letakarva 20 percig kelesztjük. Felforrósítjuk az olajat, és a perecet pirosra sütjük benne (4-5 perc). Szalvétára szedjük, leitatjuk, megszórjuk porcukorral, és lekvárral vagy almapürével tálaljuk.

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!