Hozzávalók:
Elkészítése:
6 tojásfehérjéből sűrű habot verünk, 15 dkg cukrot, 8 dkg pörkölt, darált mogyorót és 5 dkg lisztet keverünk hozzá. A mogyorót a liszttel előbb összekeverjük, és úgy szórjuk könnyedén a habhoz. Tiszta fehér papírt fektetünk a sütő pléhbe, evőkanálnyit teszünk a tömegből rá, porcukorral behintjük, és lassan sütjük. levesszük a papírosról, óvatosan kivájjuk és kettőt-kettőt összeillesztve, vanília krémmel megtöltjük, fölül pedig narancs, vagy csokoládémázzal vonjuk be és közepére pörkölt mogyorót teszünk. A vaníliakrémet* úgy készítjük, mint a krémes lepénynél, de elegendő 3 tojássárgájából. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Hozzávalók:
Elkészítése:
6 tojássárgáját, 10 dkg cukor, 3 dkg liszt és 1 darabka vaníliát összekeverünk; 3 dl forralatlan tejjel, a tűzhelyen folytonos kavarás mellett sűrű krémnek megfőzzük, és kihűlni félre tesszük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914