Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mogyoró fánkocskák 1914

Mogyoró fánkocskák

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg pörkölt, darált mogyoró
  • 5 dkg liszt
  • porcukor
  • vaníliakrém*
  • narancs, vagy csokoládémáz
  • pörkölt mogyoró

Elkészítése:

6 tojásfehérjéből sűrű habot verünk, 15 dkg cukrot, 8 dkg pörkölt, darált mogyorót és 5 dkg lisztet keverünk hozzá. A mogyorót a liszttel előbb összekeverjük, és úgy szórjuk könnyedén a habhoz. Tiszta fehér papírt fektetünk a sütő pléhbe, evőkanálnyit teszünk a tömegből rá, porcukorral behintjük, és lassan sütjük. levesszük a papírosról, óvatosan kivájjuk és kettőt-kettőt összeillesztve, vanília krémmel megtöltjük, fölül pedig narancs, vagy csokoládémázzal vonjuk be és közepére pörkölt mogyorót teszünk. A vaníliakrémet* úgy készítjük, mint a krémes lepénynél, de elegendő 3 tojássárgájából. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

*Vaníliakrém

Hozzávalók:

  • 6 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg liszt
  • 1 darabka vanília
  • 3 dl forralatlan tej

Elkészítése:

6 tojássárgáját, 10 dkg cukor, 3 dkg liszt és 1 darabka vaníliát összekeverünk; 3 dl forralatlan tejjel, a tűzhelyen folytonos kavarás mellett sűrű krémnek megfőzzük, és kihűlni félre tesszük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!