Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Marokkói fánk

Marokkói fánk

HOZZÁVALÓK:

  • 2 kiskanál szárított élesztő
  • 125 ml langyos víz
  • egy kiskanál cukor
  • 310 g liszt
  • egy csipet só
  • további 125 ml langyos víz
  • annyi liszt, hogy kb. palacsintatészta-sűrűségű legyen
  • olaj
  • barna és kristálycukor

ELKÉSZÍTÉSE:

Két kiskanál szárított élesztőt összekevertem 125 ml langyos vízzel, egy kiskanál cukorral és meleg helyen megfuttattam. 310 g lisztet, egy csipet sóval összekevertem és az élesztőt a liszt közepébe vájt mélyedésbe öntöttem. Úgy kevertem el, hogy mindig egy kicsi lisztet felvegyen a széléből, majd hozzá löttyintettem további 125 ml langyos vizet és annyi liszttel kevertem el, hogy kb. palacsintatészta-sűrűségű legyen. Állni hagytam 15-20 percig, amíg a tésztán buborékok keletkeztek, majd a maradék liszttel lágy tésztává gyúrtam össze. Egy tálat beolajoztam, ezen végig görgettem a fánktésztát és kb. egy órát állni hagytam.

A megkelt tésztát átgyúrtam, húrkára formáztam és 15-20 kisebb darabot vágtam le belőle, amit enyhén olajos kézzel mini zsemlévé formáztam, és kilyukasztottam a közepét. Forró olajba tettem a fánkot, ekkor egy fémnyársat a lyukba szúrtam, ezzel megforgattam a fánkot, nehogy a magas hő hatására összesüljön. A kisült fánkot még melegen barna és kristálycukor keverékében hempergettem.

marmalade

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!