Marokkói fánk
HOZZÁVALÓK:
- 2 kiskanál szárított élesztő
- 125 ml langyos víz
- egy kiskanál cukor
- 310 g liszt
- egy csipet só
- további 125 ml langyos víz
- annyi liszt, hogy kb. palacsintatészta-sűrűségű legyen
- olaj
- barna és kristálycukor
ELKÉSZÍTÉSE:
Két kiskanál szárított élesztőt összekevertem 125 ml langyos vízzel, egy kiskanál cukorral és meleg helyen megfuttattam. 310 g lisztet, egy csipet sóval összekevertem és az élesztőt a liszt közepébe vájt mélyedésbe öntöttem. Úgy kevertem el, hogy mindig egy kicsi lisztet felvegyen a széléből, majd hozzá löttyintettem további 125 ml langyos vizet és annyi liszttel kevertem el, hogy kb. palacsintatészta-sűrűségű legyen. Állni hagytam 15-20 percig, amíg a tésztán buborékok keletkeztek, majd a maradék liszttel lágy tésztává gyúrtam össze. Egy tálat beolajoztam, ezen végig görgettem a fánktésztát és kb. egy órát állni hagytam.
A megkelt tésztát átgyúrtam, húrkára formáztam és 15-20 kisebb darabot vágtam le belőle, amit enyhén olajos kézzel mini zsemlévé formáztam, és kilyukasztottam a közepét. Forró olajba tettem a fánkot, ekkor egy fémnyársat a lyukba szúrtam, ezzel megforgattam a fánkot, nehogy a magas hő hatására összesüljön. A kisült fánkot még melegen barna és kristálycukor keverékében hempergettem.
marmalade
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: