Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Krémes fánk (sütő nélkül)

Krémes fánk

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csomag vaníliás ízű Oetker pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg friss gyümölcs (málna, ribizke, barack, befőtt)
  • édes briós

Krém

  • Készíthetjük karamell ízű pudingporból is, vagy
  • 20 dkg pirított, összetört cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor, vagy
  • csokoládé ízűből
  • 1 evőkanál kakaó
  • csokoládés tortadara

ELKÉSZÍTÉSE:

Vásárolunk egy csomag vaníliás ízű Oetker pudingport, és egy csomag vaníliás cukorral erősítve az ízét, az előírásnak megfelelően elkészítjük. (Ha habverővel keverjük főzés közben, nem válik csomóssá!) Mikor már jó sűrű, a tűzről levesszük, és közékeverünk 30 dkg friss gyümölcsöt: málnát, ribizkét, vagy apróra vágott barackot, esetleg levétől leszűrt befőttet. Kivizezett mokkáscsészékbe töltjük, és hagyjuk megdermedni. Tálalás előtt édes briósok tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk és a csészéből ebbe az üregbe borítjuk a pudingot. Tetejét friss gyümölccsel díszítjük. (Készíthetjük karamell ízű pudingporból is, akkor 20 dkg pirított, összetört cukorral meg egy csomag vaníliás cukorral keverjük el, vagy csokoládé ízűből, úgy egy evőkanál kakaóval erősítjük az ízét, és tetejét tálaláskor csokoládés tortadarával hintjük be.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!