Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kitolófánk

Kitolófánk

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 tojássárgája
  • 6 tojásfehérje
  • olaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • vaníliapor.

Elkészítése:

A tejet folytonos keverés közben sűrű péppé főzzük a liszttel és a vajjal. Levesszük a tűzről, megsózzuk, és ha kissé kihűlt, de még jó meleg, a tojások sárgáját keverjük bele, végül a hat tojás porcukorral keményre vert fehérjét is beleforgatjuk. Lábasban olajat forrósítjuk, a tésztát kinyomó zsákba tesszük, és 10 cm-enként elvágva, az olajba toljuk.

Tört vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!