Tolófánk tészta
Hozzávalók:
- ½ liter tej
- ½ liter lisz
- 2 tojás és 3-4 tojásssárgája
- kevés só
- kevés cukor
- zsír
- csokoládé
- cukor
Elkészítése:
Fél liter tejet forralunk, és ehhez lassan belekeverünk fél liter lisztet, vigyázva, hogy csomós ne legyen. Ha a tészta elválik már a lábostól elvesszük és kihűlni hagyjuk. Két egész tojást és 3-4 sárgáját keverünk hozzá kevés só és cukorral. A tésztát, vagy az e célra alkalmas tolófánk sütőbe tesszük, és onnan nyomkodunk ki a forró zsírba tetszés szerinti hosszú darabokat, vagy kanállal gömbölyű darabokat teszünk a zsírba és kisütve csokoládéval kevert cukorba hempergetjük. Ha tolófánk formára sütjük csak cukorral hintjük be. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: