Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kitolófánk 1914

Tolófánk tészta

Hozzávalók:

  • ½ liter tej
  • ½ liter lisz
  • 2 tojás és 3-4 tojásssárgája
  • kevés só
  • kevés cukor
  • zsír
  • csokoládé
  • cukor

Elkészítése:

Fél liter tejet forralunk, és ehhez lassan belekeverünk fél liter lisztet, vigyázva, hogy csomós ne legyen. Ha a tészta elválik már a lábostól elvesszük és kihűlni hagyjuk. Két egész tojást és 3-4 sárgáját keverünk hozzá kevés só és cukorral. A tésztát, vagy az e célra alkalmas tolófánk sütőbe tesszük, és onnan nyomkodunk ki a forró zsírba tetszés szerinti hosszú darabokat, vagy kanállal gömbölyű darabokat teszünk a zsírba és kisütve csokoládéval kevert cukorba hempergetjük. Ha tolófánk formára sütjük csak cukorral hintjük be. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!