Kitolófánk
Hozzávalók:
- 5 dl-s pohár liszt
- 5 dl tej
- csipet só
- kevés cukor
- 6 tojás
- olaj
- vaníliás cukor
- valamilyen lekvár
Elkészítése:
Öt dl-s pohár lisztet elkeverünk öt dl tejjel, csipet sót és kevés cukrot teszünk bele. Tűzön addig keverjük, míg szép sima, tészta lesz belőle, és az edényről, kanálról szépen leválik. Mikor kihűlt, belevegyítjük sorban hat tojás sárgáját és négynek keményre vert habját. Kanállal jól kidolgozzuk. A hozzá való hurkatöltőszerű eszköz segítségével forró olajba toljuk (amilyen hosszú darabokra gondoljuk), és világos barnára sütjük. Meghintjük vaníliás cukorral, és valamilyen lekvárral fogyasztjuk. Pető Margit: Matyó konyha

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: