Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kitolófánk matyó

Kitolófánk

Hozzávalók:

  • 5 dl-s pohár liszt
  • 5 dl tej
  • csipet só
  • kevés cukor
  • 6 tojás
  • olaj
  • vaníliás cukor
  • valamilyen lekvár

Elkészítése:

Öt dl-s pohár lisztet elkeverünk öt dl tejjel, csipet sót és kevés cukrot teszünk bele. Tűzön addig keverjük, míg szép sima, tészta lesz belőle, és az edényről, kanálról szépen leválik. Mikor kihűlt, belevegyítjük sorban hat tojás sárgáját és négynek keményre vert habját. Kanállal jól kidolgozzuk. A hozzá való hurkatöltőszerű eszköz segítségével forró olajba toljuk (amilyen hosszú darabokra gondoljuk), és világos barnára sütjük. Meghintjük vaníliás cukorral, és valamilyen lekvárral fogyasztjuk. Pető Margit: Matyó konyha

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!