Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Huszár fánkocskák 1914

Huszár fánkocskák

Hozzávalók:

  • 4 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • kevés reszelt citromhéj
  • 20 dkg liszt
  • mandula
  • meggybefőtt, vagy más cukorgyümölcs

Elkészítése:

4 dkg vajat habosra keverünk, és egymásután hozzáadunk 3 tojássárgáját, 15 dkg cukrot, kevés reszelt citromhéjat. 20 dkg lisztet keverünk azután hozzá, és ha a tészta már jól összeáll, kis gömböket formálunk belőle, ujjunkkal közepén benyomjuk, tojásfehérje és mandulába mártva, jó tűznél világos sárgára sütjük. Ha kihűltek mindegyik közepére meggybefőttet, vagy más cukorgyümölcsöt teszünk. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!