Gyors fánk eperpürével
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- 2 cl rum
- késhegynyi szódabikarbóna
- reszelt citromhéj
- csipetnyi só
a kisütéshez
- olaj
a szóráshoz
- fahéjas porcukor
az eperpüréhez:
- 30 dkg eper, vagy mélyhűtött vegyes piros bogyós gyümölcs
- 1 dl tejszín
- 4 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a porcukorral es a reszelt citromhéjjal. Végül hozzáadjuk a kemény habba vert tojásfehérjét. Az átpasszírozott tehéntúrót kikeverjük a liszttel, sóval és a szódabikarbónával. Az egészet összevegyítjük, és tésztává dolgozzuk. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval kb. 6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A fánkokat bő, forró olajban kisütjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Meg melegen megszórjuk fahéjas porcukorral.Eperpürével is tálalhatjuk. Ehhez a megtisztított, alaposan megmosott epret összeturmixoljuk (ugyanezt tesszük a felolvasztott gyümölccsel is). A tejszínt a porcukorral félkemény habba verjük és belevegyítjük a gyümölcspürébe. Azonnal fogyasztjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: