Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gyors fánk eperpürével

Gyors fánk eperpürével

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cl rum
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • reszelt citromhéj
  • csipetnyi só

a kisütéshez

  • olaj

a szóráshoz

  • fahéjas porcukor

az eperpüréhez:

  • 30 dkg eper, vagy mélyhűtött vegyes piros bogyós gyümölcs
  • 1 dl tejszín
  • 4 dkg porcukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a porcukorral es a reszelt citromhéjjal. Végül hozzáadjuk a kemény habba vert tojásfehérjét. Az átpasszírozott tehéntúrót kikeverjük a liszttel, sóval és a szódabikarbónával. Az egészet összevegyítjük, és tésztává dolgozzuk. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval kb. 6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A fánkokat bő, forró olajban kisütjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Meg melegen megszórjuk fahéjas porcukorral.Eperpürével is tálalhatjuk. Ehhez a megtisztított, alaposan megmosott epret összeturmixoljuk (ugyanezt tesszük a felolvasztott gyümölccsel is). A tejszínt a porcukorral félkemény habba verjük és belevegyítjük a gyümölcspürébe. Azonnal fogyasztjuk.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!